Startsidan av Allt om sällskapsspel


Tur eller skicklighet?

6 oct 2016 18:10


Det finns många sällskapsspel där man kan fråga sig om det är tur eller skicklighet som avgör vem som vinner. Kanske är det en kombination av de två. Här är en lista på några roliga spel där det kan vara bra att ha turen på sin sida.

 

Bild på Finans
Finans
I detta spel gäller det att köpa fastigheter, aktier och obligationer för att vara den person som först äger en miljon kronor. Kan skicklighet vinna över bra tärningskast och tur med obligationer?
 
 
Bild på Sätt sprätt på en miljon
Sätt sprätt på en miljon
Gör dig av med pengar så fort du kan! Den som först bränner en miljon på casinospel, travlopp och resor får ärva 99 miljoner från en avliden släkting. Går det att bli duktig på det här spelet?
 
 
 Bild på Yatzy
Yatzy
Tur eller skicklighet? Det kan diskuteras länge. För den riktige mattenörden finns en avhandling från KTH som handlar om hur man kan optimera sitt Yazty-spelande. Läs den här.
 
 
 Bild på Fia med knuff
Fia med knuff
En riktig klassiker som de flesta säkert har spelat. Finns det någon vinnande taktik eller gäller det bara att ha tur med tärningen?
 
 
 Bild på Risky Business
Risky Business
Frågespel där du kan bluffa dig fram till pengarna. Liknar poker men istället för en dold hand så har du dolda svar på frågorna. Vem vinner? Den med mest tur med frågorna eller den som vet mest? Eller den med bäst poker-face?
 
 
Det finns så klart massvis med fler spel där turen spelar en (stor eller liten) roll. Det går även att pröva sin lycka online, kanske kan lotteriet euromillions vara något för dig?
 
 
Detta inlägg är sponsrat av VinnStort.com



Se fler nyheter och artiklar



annons Information om namnet åsa