Startsidan av Allt om sällskapsspel


Vinnare av Årets spel 2017

25 oct 2017 07:10


Vinnarna av Årets spel, även kallat Guldtärningen, för 2017 har nu offentligjorts. Texterna om spelen kommer från Lek- och Babybranschens pressmeddelande "Nominerade till årets spel 2017".

Årets barnspel 2017

Little Red Riding Hood

Ett spännande pusselspel med sagotema för de yngsta, även om äldre, föräldrar och andra också kan vara med och kan få nog så svårt att hitta lösningen. Snyggt förpackat med en tilltalande spelplan, med mormors hus, Rödluvan och vargen som plastfigurer och ett antal kluriga vägbitar där det gäller att hitta den rätta vägen till just mormors hus. Här gäller det att tänka logiskt, kreativt och rentav utmanande. Sammanlagt finns 48 olika sätt att placera hus, granar och figurer för att skapa olika korrekta vägar, från enklare till rena expertbanorna. Och så en liten bok dessutom som berättar hela sagan utan ord, så även de yngsta kan ”läsa” och förstå vad det handlar om.

 

Från 4 år 
För 1 spelare 

 

Årets familjespel 2017

Patchwork

Ett lapptäcke är som bekant en kreation där man syr ihop flera lappar och tygbitar för att skapa en spännande design på det färdiga täcket. Så är det här också, där två spelare ska med hjälp av knappar, lappar och strategi och logiskt tänkande få ihop det allra bästa, mest poänggivande täcket. Originellt upplägg där det bland annat inte är givet att spelarna turas om, så det blir ett fasligt jagande efter både lappar och knappar för de tävlande skräddarna.

 

Från 8 år 
För 2 spelare 

 

Årets vuxenspel 2017

Smart 10

Ännu ett annorlunda och innovativt frågespel, där själva boxen med frågorna ger spelet helt nya dimensioner. För här ligger frågekortet i en ”smartbox” där de olika svaren är dolda och det gäller för dig som spelare att lyfta en plastplupp för att hitta ett korrekt svar. Det kan gälla att gissa en siffra, hitta en korrekt rangordning, gissa rätt färg eller för den delen rätt århundrade. Smart låda med likaledes smart poängsättning - där det ibland kan vara smartast att inte svara alls. Och så går lådan enkelt att plocka med sig till festen eller resan. Går med fördel att spela i lag, vilket ger utrymme för vilda och intressanta diskussioner mellan lagmedlemmarna.

 

Från 10 år 
För 2–8 spelare 

 
Se fler nyheter och artiklar
annons
AllaCasino


Vill du synas här?