Startsidan av Allt om sällskapsspel


Mastermind spel online

3 may 2024 13:05


Mastermind är ett sällskapsspel online som är anpassat för två spelare. Det är ett logikspel som går ut på att gissa en kod. Här får du lära dig spela Mastermind spel online. Dessutom kan du testa spelet gratis direkt i artikeln.

Spela Mastermind spel online gratis

Mastermind spel regler

 • Det här spelet sker på ett speciellt bräde med små hål i rader. I spel-setet ingår även runda markörer i olika färger och svarta och vita pinnar.
 • I Mastermind har de två spelarna olika roller. En av er är kodare och skapar en hemlig kod. Den andra spelaren ska sedan försöka gissa den. Kodaren skapar sin kod genom att placera ut en kombination av markörer i ett dolt fack på spelplanen. Där kan inte motspelaren se markörerna.
 • Kodaren får skapa vilken kod som helst.
 • Spelplanen har ett antal rader av hål. Varje rad representerar en gissning. När du som ska gissa gör en gissning ska du placera ut markörerna på en av raderna på spelplanen. Börja med raden som är närmast dig och arbeta dig sedan framåt.
 • Efter varje gissning i Mastermind spel online ska kodaren ge feedback på gissarens gissning. Kodaren sätter ut en svart pinne om en markör är på rätt plats och har rätt färg. En vit markör innebär att du har satt ut en markör med rätt färg men att den sitter på fel ställe. Ingen pinne alls betyder att både plats och färg är fel.
 • Kodaren vinner spelet om gissaren inte hinner gissa rätt innan antalet försök tar slut. Om gissaren lyckas gissa rätt är det däremot gissaren som vinner.

Så spelar du Mastermind spel online

Mastermindspelonline

 1. Börja med att komma överens om vem av er som ska vara kodare respektive gissare under spelet.
 2. Kodaren skapar sedan sin hemliga kod och lägger ut den i facket på spelplanen.
 3. Gissaren ska sedan göra sin första gissning.
 4. Kodaren kommer sedan med feedback på gissningen, genom att sätta ut svarta eller vita pinnar.
 5. Du som gissar vinner Mastermind spel online om du lyckas gissa rätt innan raderna tar slut på spelplanen. Annars vinner kodaren.Se fler nyheter och artiklar