Startsidan av Allt om sällskapsspel


Spela bingo hemma

22 nov 2018 19:11


Bingo är ett av våra mest populära spel, och det är också ett mycket gammalt spel som spelades långt innan Loket började med färgfemman på tv4. Det spelas bingo på olika sätt runt om i vårt avlånga land. Den mest klassiska varianten är kanske den som spelas i en bingohall. Självklart finns även bingo i form av sällskapsspel att spela hemma och här ska vi ge några exempel på det.

 

 

Bingospel

Photo by: Edwin Torres, CC BY 2.0

 

Uppfanns i Italien

Bingo har spelats sen 1500-talet då det skapades i Italien och sen spreds över världen där det sedan dess spelats i många olika varianter. I Sverige introducerades det 1961 när en idrottsförening började arrangera bingo för att samla in pengar till föreningen. Idag är bingo fortfarande ett av våra mest populära spel och nuförtiden spelar många bingo även online. Stora aktörer som https://se.bingo.com/casino erbjuder inte bara bingo utan även chattrum och tävlingar. De försöker på så sätt att erbjuda lite av den sociala känslan på en bingohall. 

 

Sällskapsspel

Vill du kunna spela bingo hemma passar det bra att köpa ett bingospel i form av ett sällskapsspel. Det finns flera olika varianter på marknaden. En sort är Bingo X Set från Tactic. Med det spelet får du med allt du behöver för ett parti bingo. Det som medföljer är ett hjul med vev, nummerbollar, spelbrickor och nummermarkörer i olika färger. Kritik har dock framförts om att det är alldeles för få nummermarkörer, de som man markerar dragna nummer med på sin bricka. Speciellt om man är många spelare, då blir det svårt att få markörerna att räcka hela spelomgången. 

 

Spela tillsammans 

För en riktig familjekväll med bingo passar Bingo Lotto från speltillverkaren Summertime. Då följer det med ett tombolahjul i färgglad plast med tillhörande nummerbricka att lägga de dragna bollarna på så ni kan hålla reda på vilka nummer som redan är klara. Passar för två spelare eller fler, så långt de 48 olika spelbrickorna räcker. Lägg alla bollar med nummer i hjulet, snurra och dra ett nummer i taget. Den som först lyckas få fem nummer i rad får ropa BINGO! Mycket spännande och socialt spel. Att spela bingo passar också som en kul sysselsättning på personalfesten. Alla kan lägga en slant till priser som sedan de lyckliga vinnarna får ta del av.

 

 

Detta inlägg publiceras i samarbete med MB Peco medija.
Se fler nyheter och artiklar

Vill du synas här?