Startsidan av Allt om sällskapsspel


Vinnare av Guldtärningen 2019

8 oct 2019 20:10


Vinnarna av Årets spel, även kallat Guldtärningen, för 2019 har nu offentligjorts. Texterna om spelen kommer från Lek- och Babybranschens pressmeddelande "Tre spel får guldtärningen".

Årets barnspel 2019

Karibiens Guld, Kärnan

För 2 - 4 spelare, speltid 25 minuter, från 8 år.

Tänk klassiska ”Försvunna diamanten”! Lägg handlingen och spelstrategin i Västindien, med alldeles verkliga öar. Och med lite extra vändningar i spelet, som en extra omgång, där inget är säkert trots att du gick segrande ut efter första varvet. Då har du det här spännande äventyret och spelet där det krävs mycket förutom bara tur för att vinna. Ett synnerligen bra exempel på hur en traditionell spelmekanik kan utvecklas till något nästan helt nytt och framför allt väldigt underhållande och spännande att spela.

 

Årets familjespel 2019

Planet, Blue Orange

För 2 - 4 spelare, speltid 30 minuter, från 8 år

Hur kombinerar man miljötänkande, djurens möjlighet att överleva på planeten med ett sinnrikt vackert spel där man bygger upp sin alldeles egna habitat där djuren och för all del också vi människor har en chans att överleva. En till synes omöjlig uppgift, men här har speluppfinnarna hittat ett annorlunda och mycket spännande sätt att bygga just den planeten. Vackert och fascinerande att se spelarnas olika planeter växa och spännande att se vem som lyckas bäst med att skapa en Moder Jord med goda framtidsutsikter. 

 

Årets vuxenspel 2019

Tokyo Highway, itten

För 2 - 4 spelare, speltid ca 30 minuter, från 8 år

Det kan se ut som ett hopplöst krångligt plockepinnspel när man plockar fram alla de grå pinnarna och de runda klossarna. Men här handlar det om något mycket mer raffinerat, nämligen att bygga sin egen motorväg, som i takt med att motståndarna också bygger blir minst lika komplicerad som den berömda dito utanför Tokyo. Självklart pilligt med små bilar som med pincett och fingertoppskänsla ska sättas på sina rätta ställen, men framför allt spännande med en tredimensionell spelplan som inte liknar något annat i spelvärlden - utom kanske lite grann då just plockepinn. Ett mycket bra exempel på en i stora delar helt ny spelidé som fungerar in i allra minsta detalj.

 

Visa alla tidigare vinnare




Se fler nyheter och artiklar



annons Information om namnet Olof