Startsidan av Allt om sällskapsspel


Luffarschack tre i rad

3 may 2024 13:05


Det har aldrig varit enklare att spela sällskapsspel. Luffarschack tre i rad är ett klassiskt strategispel. Läs vidare för att lära dig mer om Luffarschack spel regler. Om du vill kan du även testa spelet gratis här.

Spela Luffarschack tre i rad gratis online

Så spelar du Luffarschack tre i rad online

  1. Tryck på spel-symbolen på spelet här ovanför. Spelet sker på ett rutnät med tre rutor i alla riktningar.
  2. Du blir därefter automatiskt tilldelad ett tecken. Antingen kommer du att spela med O eller X-symboler.
  3. Börja sedan klicka på rutorna där du vill ha din symbol.
  4. Under spelet turas ni om med att placera ut symboler i rutnätet. Du sätter ut en symbol, sedan går turen över till datorn.
  5. Du som lyckas skriva ut tre av dina symboler i rad först vinner spelet. Raden kan gå både horisontellt, diagonalt och lodrätt.

Luffarschack spel regler

Luffarschacktreirad

Luffarschack tre i rad eller Tic tac toe är ett enkelt spel som är anpassat för två spelare. Spelet sker på ett rutnät med 3 x 3 rutor. Det innebär att spelplanen består av ett rutnät med tre rutor i alla riktningar. Under spelet ritar en spelare ut sin symbol på valfri plats i rutnätet. Sedan går turen över till den andra spelaren som ska göra samma sak.

Fortsätt på samma sätt tills en av er har fått ihop tre i rad med sina symboler. Du vinner Luffarschack tre i rad genom att bli först med att rita ut tre av dina symboler så att de kommer i följd. Raden av symboler kan vara i alla möjliga riktningar. Raderna med symboler kan med andra ord vara både horisontella, lodräta eller diagnola. Det är inte alltid som det går att utse en vinnare.

Om båda spelarna blockerar varandra och ingen får tre i rad med sina symboler blir det oavgjort. Eftersom Luffarschack spel regler är enkla passar spelet bra för barn.
Se fler nyheter och artiklar