Startsidan av Allt om sällskapsspel


Vinnare av Guldtärningen 2020

6 nov 2020 09:11


Vinnarna av Årets spel, även kallat Guldtärningen, för 2020 har nu offentligjorts. Texterna om spelen kommer från Lek- och Babybranschens pressmeddelande "Tre spel, tre vinnare".

Årets barnspel 2020

Kurragömma i Safariparken

För 2-4 spelare, Från 4 år
Speltid 15-20 minuter

Ett mysigt och spännande spel för de yngre med en dubbelsidig spelplan som pusslas ihop så den kan se lite annorlunda ut inför varje omgång. Det gäller att hitta fem olika djur eller att ta bild på två. En hel skock av plastdjur följer med, vilka också tål att lekas med vid sidan av spelandet. Utmanande!

Övriga nominerade: Bermuda Pirates och Pyjama Drama

Årets familjespel 2020

Quest for Eldorado

För 2-4 spelare, Från 10 år
Speltid 45 minuter

Här handlar det om att söka efter det legendariska guldets land i de täta djunglerna i Sydamerika. Varje spelare samlar och utrustar sitt eget lag, anställer olika medhjälpare för att bli först med att nå den gyllene gränsen och vinna alla rikedomar för sig själv.  Mycket taktik där man med hjälp av olika kort köper sig fördelar. Spelplanen förändrar sig hela tiden, från djupaste djungel till farliga djupa floder. Så det krävs mod, taktik och en hel del tur på vägen.

Övriga nominerade: A Minecraft Boardgame och Just One

Årets vuxenspel 2020

Terraforming Mars

För 1-5 spelare, Från 12 år
Speltid 2 timmar eller mer

Här handlar det om att som företag tävla om att omvandla Mars till en beboelig planet genom att spendera enorma resurser och använda innovativ teknologi för att höja temperaturen, göra atmosfären andningsbar och skapa hav. I takt med att terraformeringen fortskrider kommer fler och fler människor att immigrera från jorden för att bo på den röda planeten. Du kontrollerar ett företag med en särskild profil. Spela ut projektkort, bygg upp produktionen, och placera dina städer och grönområden på kartan i jakten på milstolpar och belöningar så ditt företag kan leda vägen in i en ny era för mänskligheten. Ambitiöst, välgjort in i minsta detalj, utmanande och fascinerande när man väl satt sig in i spelmekanismerna. Spelet har redan fått många utmärkelser internationellt.

Övriga nominerade: Nåt ska bort och Wingspan

 

Visa alla tidigare vinnare
Se fler nyheter och artiklarannons Information om namnet Vilgot