Startsidan av Allt om sällskapsspel


Vinnarna av Årets spel 2016

31 oct 2016 23:10


Nu har vinnarna av Årets spel, även kallat Guldtärningen, för 2016 offentliggjorts. Utmärkelsen delas ut i kategorierna Barnspel, Familjespel och Vuxenspel. Texterna om spelen kommer från Leksaksbranchens hemsida.

Årets barnspel 2016

Var är lilla kaninen

Minst sagt ovanligt med ett barnspel som också vänder sig till riktigt små barn. Ett utvecklande spel som kan göras till en enkel lek för de allra yngsta eller ett något mer avancerat spel för de äldre syskonen. Välgjort i bra kvalité och med den allra sötaste gosedjurskaninen som någonsin rymts i en spelkartong!

 

Årets familjespel 2016

Otrio

Klassikern tre i rad har fått många spelutvecklare att gå vidare och hitta nya versioner. Här en av de mer lyckade där det finns minst tre olika vis att lägga sina tre brickor, i rad, inuti varandra eller i fallande storlek. Går snabbt att begripa och börja spela men otroligt svårt att behärska och överraskande lätt att förlora när man minst anar det. Koncentration och strategi är det som gäller.

 

Årets vuxenspel 2016

Ordglapp

Stressigt, snabbt och utmanande där spelarna ska avbryta varandra genom att ge exempel på maträtter, poplåtar, hundraser, fotbollslag och mycket mer, när deras kort överensstämmer med varandra. Visst fastnar tungan och självklart blir det kul när associationer, exempel och företeelser haglar över bordet. Perfekt isbrytare på kalaset, eller kanske till och med på konferensen?

 

Se betyg av Ordglapp

 




Se fler nyheter och artiklar



annons Information om namnet Lea