Startsidan av Allt om sällskapsspel

Bitoku

Ta på dig rollerna som Bitoku-andar i skogen på deras väg mot uppstigande
Deras mål är att upphöja sig själva och bli nästa stora ande i skogen. De har hjälp av y?kai, kodamas och de olika pilgrimerna som följer med dem på deras väg. Detta är ett spel om handkontroll och motorbyggande med flera vägar till seger.

Y?kai representeras av korten som utgör spelarens händer, som måste placeras på rätt ställen vid rätt tidpunkter för att få maximal nytta av de förmågor de erbjuder. Spelare kan få fler y?kai-kort till sin kortlek, och därmed öka sina spelmöjligheter och få en högre poäng. Varje spelare har tre y?kai-väktare i form av tärningar som de kan skicka till de stora områdena i skogen på huvudbrädet för att få nya alternativ. Dessa alternativ kan vara strukturer som de bygger i vissa områden i skogen, själskristaller som genererar resurser när vissa åtgärder utförs, och många andra också. Spelarna har också chansen att hjälpa mitamas, förlorade själar på jakt efter förlösning genom att använda chinkon-eldflugorna.

Det finns verkligen ett brett utbud av handlingar att utföra, och detta är utan att ta hänsyn till den personliga domänen där spelarna kan lägga ut ytterligare ett lager av ytterligare strategi medan de hanterar pilgrimerna. Pilgrimer är anhängare av spelaren som ger sig ut på resor av kontemplation och reflektion som sedan delar de erfarenheter och lärdomar de kan längs andevägen med Bitoku.


Typ av spel: Strategispel, Vuxenspel
Antal spelare: 1 - 4
Ålder: 14 - 0
Speltid: 120 min
Utgivare: Devir
Testbetyg
100
Baserat på 1 test

Test och betyg av Bitoku

Sällskapsspelet Bitoku har testats 1 gånger och fått ett sammanlagt testbetyg på 100%. Här nedanför kan du se samtliga test och dess betyg och även hitta länkar till testen för att läsa recensionerna av spelet.

100 Norrans speltest 2022
Betyg: 5/5 | Källa: Norran (3 dec 2022)
Läs hela testet här
 

Testbetygen från tidningar görs om till en procentuellt värde för att det ska gå lättare att jämföra sällskapsspelen med varandra. T.ex. om ett spel har fått "4/5" i betyg så räknas detta om till 80 (%). Ett sällskapsspels sammanlagda testbetyg är genomsnittet av spelets alla testbetyg.

Du kanske också gillar

Om du är intresserad av Bitoku tror vi också att dessa spel kan vara intressanta för dig.