Startsidan av Allt om sällskapsspel

Castles of Burgundy

The Castles of Burgundy utspelar sig i regionen Burgundy i medeltida Frankrike. Varje spelare tar an sig rollen av en aristokrat, som kontrollerar ett litet prinsdöme. Under spel strävar man att bygga kolonier och mäktiga slott, tränandes handel längs med floden, exploaterandes silvergruvor och använda sina kunskaper om resande.

Spelet handlar om att spelare tar ”settlement tiles” från spelbrädet och placerar dem till sitt område/princedom, som representeras på spelarens bräde. Varje tile har en funktion som tar vid när brickan är placerad i spelarens område. Spelarens ”princedom” består av flertalet regioner där var och en behöver sin egen typ av settlement tile.

Spelet avslutas när den sista spelaren avslutar sin tur i femte rundan i den femte fasen. Poäng belönas för oanvända pengar och arbetare och för olevererat gods. Bonuspoäng från särskilda settlement tiles utdelas i slutet av spelet. Spelaren som har mest poäng (victory points) vinner.


Typ av spel: Strategispel, Vuxenspel
Antal spelare: 1 - 4
Ålder: 12 +
Speltid: 60 min
Utgivare: Ravensburger
Testbetyg
80
Baserat på 1 test

Test och betyg av Castles of Burgundy

Sällskapsspelet Castles of Burgundy har testats 1 gånger och fått ett sammanlagt testbetyg på 80%. Här nedanför kan du se samtliga test och dess betyg och även hitta länkar till testen för att läsa recensionerna av spelet.

80 Lokaltidningen Kanalen speltest av familje- och vuxenspel 2021
Betyg: 4/5 | Källa: Lokaltidningen Kanalen (7 dec 2021)
 

Testbetygen från tidningar görs om till en procentuellt värde för att det ska gå lättare att jämföra sällskapsspelen med varandra. T.ex. om ett spel har fått "4/5" i betyg så räknas detta om till 80 (%). Ett sällskapsspels sammanlagda testbetyg är genomsnittet av spelets alla testbetyg.

Du kanske också gillar

Om du är intresserad av Castles of Burgundy tror vi också att dessa spel kan vara intressanta för dig.
annons Information om namnet Vera