Startsidan av Allt om sällskapsspel

King of New York

King of New York är ett fristående spel från utvecklaren Richard Garfield. Spelet behåller samma grundprincip som King of Tokyo samtidigt som det introducerar nya sätt att spela. Som i King of Tokyo är målet att vara det första monstret som samlar 20 victory points (VPs) eller att stå som ensam överlevare. Då det är din tur, kastar du sex tärningar upp till tre gånger, därefter utför du handlingarna som tärningarna visar. Claws åsamkar skada på andra monster, Hearts läker dina skador, och Energy lagras så att du kan köpa power cards som förser dig med unika effekter som enbart är tillgängliga för dig.


Typ av spel: Familjespel, Strategispel
Antal spelare: 2 - 6
Ålder: 10 +
Speltid: 40 min
Utgivare: Enigma
Testbetyg
60
Baserat på 1 test

Test och betyg av King of New York

Sällskapsspelet King of New York har testats 1 gånger och fått ett sammanlagt testbetyg på 60%. Här nedanför kan du se samtliga test och dess betyg och även hitta länkar till testen för att läsa recensionerna av spelet.

60 Dagens stora brädspelstest 2018
Betyg: 3/5 | Källa: Dagen.se (27 nov 2018)
Läs hela testet här
 

Testbetygen från tidningar görs om till en procentuellt värde för att det ska gå lättare att jämföra sällskapsspelen med varandra. T.ex. om ett spel har fått "4/5" i betyg så räknas detta om till 80 (%). Ett sällskapsspels sammanlagda testbetyg är genomsnittet av spelets alla testbetyg.
annons Information om namnet Nellie