Startsidan av Allt om sällskapsspel

Lost Ruins of Arnak

Led en expedition för att utforska ön, hitta förlorade artefakter och möt skrämmande väktare, allt i ett försök att lära sig öns hemligheter.
Lost Ruins of Arnak kombinerar kortleksbyggande och arbetarplacering i ett spel om utforskning, resurshantering och upptäckt. Förutom traditionella kortleksbyggareffekter kan kort också användas för att placera arbetare, och nya arbetarhandlingar blir tillgängliga när spelare utforskar ön. Vissa av dessa åtgärder kräver resurser istället för arbetare, så det är viktigt att bygga en solid resursbas. Du är begränsad till endast en handling per tur, så gör ditt val noga... vilken handling kommer att gynna dig mest nu? Och vad har du råd att göra senare... förutsatt att någon annan inte tar handlingen först!?

Kortlekarna är små och slumpen i spelet mildras kraftigt av den mängd taktiska beslut som erbjuds på spelbrädet. Med en mängd olika arbetarhandlingar, artefakter och utrustningskort blir förutsättningarna för varje spel unika och uppmuntrar spelarna att utforska nya strategier för att möta utmaningen.


Typ av spel: Strategispel
Antal spelare: 1 - 43
Ålder: 12 +
Speltid: 30 min
Utgivare: Lautapelit
Testbetyg
90
Baserat på 2 test

Test och betyg av Lost Ruins of Arnak

Sällskapsspelet Lost Ruins of Arnak har testats 2 gånger och fått ett sammanlagt testbetyg på 90%. Här nedanför kan du se samtliga test och dess betyg och även hitta länkar till testen för att läsa recensionerna av spelet.

100 Sverigemagasinets stora speltest 2022
Betyg: 5/5 | Källa: Sverige (Vecka 48 2022)
Läs hela testet här
 
80 Dagens speltest 2022
Betyg: 4/5 | Källa: Dagens (19 dec 2022)
 

Testbetygen från tidningar görs om till en procentuellt värde för att det ska gå lättare att jämföra sällskapsspelen med varandra. T.ex. om ett spel har fått "4/5" i betyg så räknas detta om till 80 (%). Ett sällskapsspels sammanlagda testbetyg är genomsnittet av spelets alla testbetyg.

Du kanske också gillar

Om du är intresserad av Lost Ruins of Arnak tror vi också att dessa spel kan vara intressanta för dig.