Startsidan av Allt om sällskapsspel

Nations - the dice game

Nations - The Dice Game är ett tärningsbaserat syskonspel till det ursprungliga Nations. Som i det tidigare spelet så strävar varje spelare efter att få den mäktigaste och mest framgångsrika civilisationen till stånd på sitt individuella spelbräde. Bekanta egenskaper är civil- och militärbyggnaer, rådgivare, kolonier och underverk. Byggnadernas införskaffning definieras av tärningsresultat, vilka anger hurdan resursproduktion spelaren har tillgång till under sin tur. Rådgivare, kolonier och underverk ger tillgång till poäng, samt markörer som man en gång per tidsålder kan byta ut mot omkast av sina tärningar eller använda som extra resurser.


Antal spelare: 2 - 4
Ålder: 14 +
Speltid: 45 min
Utgivare: Lautapelit
Testbetyg
80
Baserat på 1 test

Test och betyg av Nations - the dice game

Sällskapsspelet Nations - the dice game har testats 1 gånger och fått ett sammanlagt testbetyg på 80%. Här nedanför kan du se samtliga test och dess betyg och även hitta länkar till testen för att läsa recensionerna av spelet.

80 Dagens stora test av spel 2015
Betyg: 4/5 | Källa: dagen.se (9 dec 2015)
Läs hela testet här
 

Testbetygen från tidningar görs om till en procentuellt värde för att det ska gå lättare att jämföra sällskapsspelen med varandra. T.ex. om ett spel har fått "4/5" i betyg så räknas detta om till 80 (%). Ett sällskapsspels sammanlagda testbetyg är genomsnittet av spelets alla testbetyg.

Du kanske också gillar

Om du är intresserad av Nations - the dice game tror vi också att dessa spel kan vara intressanta för dig.