Startsidan av Allt om sällskapsspel

Sheriff of Nottingham

Spela som köpmän och sheriff i den livliga staden Notthingham Prins John kommer till Notthingham. Spelarna, i rollen som köpmän, ser detta som ett tillfälle att göra sig en snabb hacka genom att sälja varor i den livliga staden under prinsens besök. Dock måste spelarna först få deras varor genom stadsporten, som bevakas av Sheriffen av Nottingham. Ska du vara på den säkra sidan med lagliga varor och göra en förtjänst, eller riskera allt genom att smuggla in illegala varor? Var försiktig, då Sheriffen alltid har vaksamt öga efter lögnare och lurendrejare, och om han fångar en, kan han konfiskera alla varor för egen del. I spelet Sheriff of Notthingham kommer spelarna inte enbart uppleva Nottingham som köpmän i staden, utan även som Sheriffen, då spelarna turas om att axla hans roll under varje runda. Spelarna förtullar varor som de vill ha i staden, varor som göms i en säckvävsväska. Sheriffen måste därefter avgöra vem som får tillträde till staden med deras varor, vem som åker på inspektion, och vilka som får sina varor konfiskerade. Har du det som krävs för att betraktas som en ärlig köpman? Kommer du att göra avtal med Sheriffen för att få tillträde, eller kan du övertala honom att inspektera en annan spelare medans du smyger förbi stadsporten? Deklarera dina varor, förhandla avtal och var på din vakt efter Sheriffen av Nottingham.


Typ av spel: Kortspel
Antal spelare: 3 - 5
Ålder: 14 +
Speltid: 60 min
Utgivare: Arcane Wonders
Testbetyg
80
Baserat på 1 test

Test och betyg av Sheriff of Nottingham

Sällskapsspelet Sheriff of Nottingham har testats 1 gånger och fått ett sammanlagt testbetyg på 80%. Här nedanför kan du se samtliga test och dess betyg och även hitta länkar till testen för att läsa recensionerna av spelet.

80 Sydsvenskans speltest 2018
Betyg: 4/5 | Källa: Sydsvenskan (8 dec 2018)
Läs hela testet här
 

Testbetygen från tidningar görs om till en procentuellt värde för att det ska gå lättare att jämföra sällskapsspelen med varandra. T.ex. om ett spel har fått "4/5" i betyg så räknas detta om till 80 (%). Ett sällskapsspels sammanlagda testbetyg är genomsnittet av spelets alla testbetyg.

Du kanske också gillar

Om du är intresserad av Sheriff of Nottingham tror vi också att dessa spel kan vara intressanta för dig.
annons Information om namnet Mohammed