Startsidan av Allt om sällskapsspel


Idioten patiens online

3 may 2024 13:05


Idioten eller Aces up Solitaire är inte ett sällskapsspel online. I stället är det en patiens, som är anpassat för en spelare. Målet i spelet är att sortera bort de lägsta korten hela tiden. I den här artikeln kan du läsa om Idioten patiens regler och testa spelet gratis.

Spela Idioten patiens online

Så spelar du Idioten patiens gratis

I den här spelguiden ser du hur du ska göra för att spela Idioten patiens online.

Förberedelser:

 1. Ta fram en vanlig kortlek på 52 kort.
 2. Plocka bort jokrarna ur leken.
 3. Blanda därefter kortleken ordentligt.
 4. Vänd upp fyra kort med framsidan uppåt i en rad.
 5. Resten av korten ska du lägga i en talong eller resthög.

Idioten patiens online – Spelets gång

Idiotenpatiens

 • Leta efter två eller fler kort i samma färg i tablåns första rad. Ett av korten i den gemensamma färgen kommer att ha lägre rang (till exempel en klöver 3 och en klöver 8). Då kan du ta bort det lägre kortet.
 • Ta bort alla kort du kan från spelplanen. Det gör du genom att klicka på dem.
 • När du inte kan ta bort fler kort ska du klicka på talongen. Då kommer spelet att vända upp ett nytt kort på varje rad på spelplanen. Om det redan låg ett kort på en plats kommer det nya kortet att hamna överst.
 • Skulle det uppstå ett tomrum på spelplanen får du fylla det med vilket kort du vill.
 • Fortsätt på samma sätt med att ta bort det lägsta kortet i en gemensam färg.
 • Du vinner när du har tagit bort alla kort utom de fyra essen. Det ska alltså vara ett ess för varje färg i kortleken. Om korten i talongen tar slut och du inte kan göra fler drag har du förlorat spelet.

Idioten patiens regler

Den här patiensen sker med en vanlig kortlek på 52 kort. Jokrar ingår inte i spelet, så plocka bort dem innan du börjar spela. Spelet går ut på att hela tiden plocka bort de lägsta korten i en gemensam färg.

Till exempel kan du ta bort klöver tre om du har en klöver trea och en klöver sexa på spelplanen. Fyll på med kort från talongen när det börjar bli tomt på spelplanen. Du har löst Idioten patiens online om du till slut bara har fyra ess i olika färger kvar på spelplanen.
Se fler nyheter och artiklar