Startsidan av Allt om sällskapsspel


Spela Fia med knuff online

29 apr 2024 13:04


Fia med knuff online är ett enkelt sällskapsspel som passar alla åldrar. Läs vidare för att lära dig spela Fia med knuff. Du kan dessutom testa spelet gratis och utan registrering, direkt i den här artikeln. 

Spela Fia med Knuff gratis 

Målet i Fia med Knuff online 

Precis som i originalspelet är målet att komma fram till målcirkeln med dina pjäser först av alla. Målcirkeln hittar du mitt på spelplanen. Innan du kan gå in i mål med en pjäs måste du gå ett varv runt spelplanen med den. 

Fia med knuff online regler 

Det här är ett spel för 2–4 spelare som sker på ett speciellt spelbräde, med prickar eller rutor i olika färger. Normalt har spelplanen och pjäserna följande färger; gult, blått, grönt och rött. Varje spelare har fyra pjäser i en färg som de själva får välja. I spelet ingår även en vanlig tärning med sex sidor.  Vid början av spelet ska alla pjäser stå i startrutan.

Det är en större ruta på en av kanterna av spelplanen, som är markerad med spelarnas färger.  Du måste slå sex eller ett för att få flytta ut en pjäs ur startrutan och börja röra den framåt på spelplanen. Om du slår en sexa får du välja mellan att flytta ut två pjäser eller flytta fram en pjäs till den sjätte rutan. När du slår ett får du ställa en pjäs på den första rutan. 

När ni ska spela Fia med Knuff turas ni sedan om med att slå tärningen och flytta fram era pjäser. Du slår tärningen och väljer vilken av pjäserna du vill röra på. Det är bara tillåtet att röra en pjäs per tur.  Turen i spelet Fia med Knuff online går sedan vidare medsols.  Om du hamnar på en ruta där en motståndare redan har en pjäs knuffar du bort den. Spelaren som får sin pjäs bortknuffad måste börja om med den från startrutan.  Du måste slå exakt rätt antal steg för att få gå i mål med en pjäs.

Om det till exempel är fem steg kvar till målet måste du slå en femma.  Den av er som först kommer fram till målet med alla sina pjäser vinner spelet. 

Så gör du för att spela Fia med Knuff online

Fia med knuff

  • Sätt på ditt digitala spel. 
  • Innan ni kan börja spela Fia med Knuff behöver alla spelare välja varsin färg. 
  • Slå sedan tärningen en gång var. Du som slår högst får börja spelet. 
  • Du som börjar ska sedan slå tärningen igen. Om du får en etta eller en sexa får du flytta ut pjäser. Annars går turen vidare och du får försöka igen nästa gång. 
  • Under spelet turas ni om med att slå tärningen och flytta fram era pjäser. 
  • Du kan knuffa bort motspelares pjäser, så att de tvingas börja om från början med dem. Det gör du genom att landa på samma ruta med en av dina pjäser. 
  • Du som kommer i mål med alla dina pjäser först vinner Fia med Knuff online. 



Se fler nyheter och artiklar