Startsidan av Allt om sällskapsspel


Pokerturneringen WSOPs intressanta historia

11 oct 2016 07:10


Vad vet du egentligen om WSOPs historia? Här får du reda på det viktigaste om hur denna pokerturnering startade och utvecklades.

 

Pokerturneringen World Series of Poker, ofta förkortad WSOP, är världens största och mest prestigefyllda pokerturnering och brukar kallas för VM i poker. Nu för tiden deltar flera tusen spelare varje år och turneringen sänds på tv, men visste du att när turneringen startade så var den betydligt mindre än den är idag?

...


Läs hela artikeln

Tur eller skicklighet?

6 oct 2016 18:10


Det finns många sällskapsspel där man kan fråga sig om det är tur eller skicklighet som avgör vem som vinner. Kanske är det en kombination av de två. Här är en lista på några roliga spel där det kan vara bra att ha turen på sin sida.

 

Bild på Finans
...


Läs hela artikeln

Nominerade till Årets spel 2016

1 sep 2016 12:09


Nu har nomineringarna till Årets spel, även kallat Guldtärningen, för 2016 offentliggjorts. Utmärkelsen delas ut i kategorierna Barnspel, Familjespel och Vuxenspel. De nominerade spelen listas nedan. Texterna om spelen kommer från Leksaksbranchens hemsida.

...


Läs hela artikeln

Klassiska sällskapsspel

9 aug 2016 15:08


Det finns vissa sällskapsspel som de flesta av oss som växte upp på 80- och 90-talet med stor sannolikhet kommer ihåg. Här är en lista på några av dessa spel.Bild på Risk
Risk
Här gällde det att ta över världen, kontintent för kontinent. Det här spelet kunde ta många timmar att spela klart.

...


Läs hela artikeln

Årets spel - guldtärningen

30 jun 2016 20:06


Varje år delar Leksaksbranschen ut utmärkelsen Årets Spel, även kallat Guldtärningen, till de bästa sällskapsspel som lanserats under året.

Här kan du se en lista över de spel som fått utmärkelsen de senaste fem åren.

 

ÅR BARNSPEL FAMILJESPEL VUXENSPEL
2015 Vampyrjakten Klask Trexo
2014 Magic Tower La Boca iKnow
2013 Ghost Tower QuizMysteriet Las Vegas
2012 Mato Mato BildIt Timeline
2011 Hit the Hat Lego Champion Hollywood
...


Läs hela artikeln

Gott om nya spel

9 dec 2015 18:12


Det verkar finnas gott om nya och bra spel i år.

Än så länge har över 70 spel testats och bland dom som utmärkt sig hittar vi barnspelen Bamses Ubongo, Pengeloo och Rita och gissa Junior. För de äldre kan vi tipsa om HINT och klassikern Rappakalja som fått genomgående bra betyg.

...


Läs hela artikeln