Startsidan av Allt om sällskapsspel


Kul på resan med Barnens bilbingo

5 mar 2022 14:03


Alla som har åkt bil med barn har någon gång (troligtvis till och med ganska många gånger) hört frågan ”När är vi framme?" Detta är inte så konstigt då många barn snabbt blir uttråkade av att sitta stilla en längre tid. För att göra resan roligare, för både barn och vuxna, kan vi tipsa om att spela bilbingo. Det går ut på att ni har en bingobricka på er telefon/surfplatta (eller utskriven på papper) och sedan letar ni efter olika saker längs vägen som ni har på er bricka. Det kan var olika vägskyltar, djur, fordon, hus med mera.

...


Läs hela artikeln

Vinnare av Guldtärningen 2021

14 oct 2021 11:10


Vinnarna av Årets spel, även kallat Guldtärningen, för 2021 har nu offentligjorts. Texterna om spelen nedan kommer från Lek- och Babybranschens pressmeddelande "Vinnarna av Guldtärningen 2021 är…".

Årets barnspel 2021

Foto Fish

Från 4 år, 2 - 4 spelare, speltid ca 20 minuter
Speldesign: Logis

Här gäller det att hitta den bästa undervattensfotografen. Kasta tärningen och använd en kameraram för att hitta rätt fisk på spelbordet som visas på tärningen. Spelaren som snabbast hittat rätt bild kan lägga till en stor bit till sin fisk. De andra spelarna, som också hittat rätt bild, kan lägga till en mindre bit. Vinnaren är den spelaren som snabbast samlat ihop delar till en hel fisk, som är längre än akvariet. Spelet har flera olika svårighetsnivåer och kan spelas med antingen en liten eller en stor kameraram. Spelbordet har också två olika sidor - den ena är svårare än den andra. Man kan också välja att den svåra sidan ska vara till de vuxna och den lätta sidan ska vara till barnen.

Övriga nominerade: Grabbit och Mr Wolf

Årets familjespel 2021

My City

Från 10 år, 2 - 4 spelare, speltid ca 30 minuter
Speldesign: Reiner Knizia

Precis som i datorspelet Sim City handlar det här om att bygga en stad, men på ett helt annorlunda vis. Staden byggs med bostäder, offentliga byggnader och industrier genom hela 24 olika avsnitt, där varje avsnitt bjuder på nya utmaningar och regler. Den som i slutet har flest utvecklingspoäng vinner. När alla avsnitten är avklarade går det att vända på spelbrädet och ge sig på på ”det eviga spelet” som är minst lika utmanande. Intrikat och spännande där mycket kan hända på vägen.

Övriga nominerade: MicroMacro: Crime City och Pictures

Årets vuxenspel 2021

Chronicles of crime

Från 12 år, 1 - 4 spelare, speltid 60 - 90 minuter
Speldesign: David Cicurel

Vi befinner oss i London och jobbar som brottsutredare för Scotland Yard. Polischefen ber oss utreda om den äldre kvinnan som hittats i sin stol dött naturligt, eller om det kanske var något annat som förorsakade hennes död.  Så börjar detta spännande spel, där du själv eller tillsammans med andra ska lösa mängder av olika brottsfall på Londons gator.  

Du lägger ut platser, bevis och ledtrådar på bordet, medan du får information om allt och alla via en app. Också ett nytänkande att ett traditionellt så kallat brädspel kompletteras med nätuppkoppling via en app - något som kanske välkomnas av somliga och inte uppskattas alls av andra.

Sammantaget ett mycket spännande samarbetsspel där det gäller att hela tiden ha ett vaket öga för detaljer.

Övriga nominerade: Wavelength och Mitt i Prick

 

Visa alla tidigare vinnare
Läs hela artikeln

Patiens – när sällskapet lyser med sin frånvaro

29 sep 2021 18:09


Spelkort

Det finns två element som gör sällskapsspel till ett så härligt tidsfördriv: dels
underhållningen som kommer med de sociala aspekterna och dels underhållningen som
själva spelet genererar. Ibland kan det dessvärre vara svårt att få ihop ett sällskap för att
spela. Lyckligtvis finns det spel som går att spela på egen hand – som till exempel
hederliga patienser.

...


Läs hela artikeln

Hitta barnnamn

26 jan 2021 10:01


Väntar du barn och funderar på vilka namn ni ska ge det? Eller är du bara nyfiken på vad ett namn betyder och hur många personer som bär det? På Allt om namn kan du läsa detta och mycket mer. Sajten är utvecklad av mig, Gustav, som även utvecklat Allt om Sällskapsspel som du besöker just nu.

...


Läs hela artikeln

Årets första speltest

15 nov 2020 12:11


Nu har äntligen årets första test av sällskapsspel kommit. Visa årets testade spel.
Läs hela artikeln

Vinnare av Guldtärningen 2020

6 nov 2020 09:11


Vinnarna av Årets spel, även kallat Guldtärningen, för 2020 har nu offentligjorts. Texterna om spelen kommer från Lek- och Babybranschens pressmeddelande "Tre spel, tre vinnare".

Årets barnspel 2020

Kurragömma i Safariparken

För 2-4 spelare, Från 4 år
Speltid 15-20 minuter

Ett mysigt och spännande spel för de yngre med en dubbelsidig spelplan som pusslas ihop så den kan se lite annorlunda ut inför varje omgång. Det gäller att hitta fem olika djur eller att ta bild på två. En hel skock av plastdjur följer med, vilka också tål att lekas med vid sidan av spelandet. Utmanande!

Övriga nominerade: Bermuda Pirates och Pyjama Drama

Årets familjespel 2020

Quest for Eldorado...


Läs hela artikeln