Startsidan av Allt om sällskapsspel


Vinnare av Guldtärningen 2019

8 oct 2019 20:10


Vinnarna av Årets spel, även kallat Guldtärningen, för 2019 har nu offentligjorts. Texterna om spelen kommer från Lek- och Babybranschens pressmeddelande "Tre spel får guldtärningen".

Årets barnspel 2019

Karibiens Guld, Kärnan

För 2 - 4 spelare, speltid 25 minuter, från 8 år.

Tänk klassiska ”Försvunna diamanten”! Lägg handlingen och spelstrategin i Västindien, med alldeles verkliga öar. Och med lite extra vändningar i spelet, som en extra omgång, där inget är säkert trots att du gick segrande ut efter första varvet. Då har du det här spännande äventyret och spelet där det krävs mycket förutom bara tur för att vinna. Ett synnerligen bra exempel på hur en traditionell spelmekanik kan utvecklas till något nästan helt nytt och framför allt väldigt underhållande och spännande att spela.

 

Årets familjespel 2019

Planet, Blue Orange

För 2 - 4 spelare, speltid 30 minuter, från 8 år

Hur kombinerar man miljötänkande, djurens möjlighet att överleva på planeten med ett sinnrikt vackert spel där man bygger upp sin alldeles egna habitat där djuren och för all del också vi människor har en chans att överleva. En till synes omöjlig uppgift, men här har speluppfinnarna hittat ett annorlunda och mycket spännande sätt att bygga just den planeten. Vackert och fascinerande att se spelarnas olika planeter växa och spännande att se vem som lyckas bäst med att skapa en Moder Jord med goda framtidsutsikter. 

 

Årets vuxenspel 2019

Tokyo Highway, itten

För 2 - 4 spelare, speltid ca 30 minuter, från 8 år

Det kan se ut som ett hopplöst krångligt plockepinnspel när man plockar fram alla de grå pinnarna och de runda klossarna. Men här handlar det om något mycket mer raffinerat, nämligen att bygga sin egen motorväg, som i takt med att motståndarna också bygger blir minst lika komplicerad som den berömda dito utanför Tokyo. Självklart pilligt med små bilar som med pincett och fingertoppskänsla ska sättas på sina rätta ställen, men framför allt spännande med en tredimensionell spelplan som inte liknar något annat i spelvärlden - utom kanske lite grann då just plockepinn. Ett mycket bra exempel på en i stora delar helt ny spelidé som fungerar in i allra minsta detalj.

 

Visa alla tidigare vinnare
Läs hela artikeln

En annorlunda och spännande spelkväll

17 dec 2018 19:12


Människan har alltid gillat att spela och nu har vi förmånen att leva i spelens gyllene era. Nya och innovativa spel lanseras på löpande band, oavsett om det det gäller brädspel, datorspel eller spel om pengar. För en spelälskare har utbudet aldrig varit lika stort och varierat.

Spelkort

...


Läs hela artikeln

Årets första speltest

24 nov 2018 22:11


Nu har årets första test av sällskapsspel kommit. Det är Expressen som är först ut och dom har testat 32 av årets spelnyheter.

Har du sett ett speltest som inte finns med här på sajten? Tipsa oss på info[snabel-a]alltomsallskapsspel.se.

...


Läs hela artikeln

Spela bingo hemma

22 nov 2018 19:11


Bingo är ett av våra mest populära spel, och det är också ett mycket gammalt spel som spelades långt innan Loket började med färgfemman på tv4. Det spelas bingo på olika sätt runt om i vårt avlånga land. Den mest klassiska varianten är kanske den som spelas i en bingohall. Självklart finns även bingo i form av sällskapsspel att spela hemma och här ska vi ge några exempel på det.

...


Läs hela artikeln

Test av sällskapsspel 2018

23 oct 2018 19:10


Nu närmar sig julen med stormsteg och med det även årets test av sällskapsspel. Så håll utkik, i slutet av november kommer dom första testen.
Läs hela artikeln

Sällskapsspel med insats

16 jul 2018 20:07


Bild på Schack

 

Sällskapsspel med familjen i all ära. Det är ett underbart sätt att umgås och hålla familjebanden starka. Men när vi väl har flyttat hemifrån, eller när ungarna har flyttat ut, är det vanligaste att man spelar med kompisarna. Då är möjligheterna lite fler, och ofta är underhållningsnivån lite högre också. Att använda insatser är inte rekommenderat när du spelar med familjen (beroende på hur pass gamla barnen är då!), men när man spelar med kompisgänget är det en extra krydda. Likaså, att spela Texas Hold’em Poker med familjen inte ger den bästa av värdegrunder för unga barn, men när man sitter med polarna är det fritt fram med lite allt möjlig.

...


Läs hela artikeln
annons Information om namnet Astrid