Startsidan av Allt om sällskapsspel


Patiens – när sällskapet lyser med sin frånvaro

29 sep 2021 18:09


Spelkort

Det finns två element som gör sällskapsspel till ett så härligt tidsfördriv: dels
underhållningen som kommer med de sociala aspekterna och dels underhållningen som
själva spelet genererar. Ibland kan det dessvärre vara svårt att få ihop ett sällskap för att
spela. Lyckligtvis finns det spel som går att spela på egen hand – som till exempel
hederliga patienser.

...


Läs hela artikeln

Hitta barnnamn

26 jan 2021 10:01


Väntar du barn och funderar på vilka namn ni ska ge det? Eller är du bara nyfiken på vad ett namn betyder och hur många personer som bär det? På Allt om namn kan du läsa detta och mycket mer. Sajten är utvecklad av mig, Gustav, som även utvecklat Allt om Sällskapsspel som du besöker just nu.

...


Läs hela artikeln

Årets första speltest

15 nov 2020 12:11


Nu har äntligen årets första test av sällskapsspel kommit. Visa årets testade spel.
Läs hela artikeln

Vinnare av Guldtärningen 2020

6 nov 2020 09:11


Vinnarna av Årets spel, även kallat Guldtärningen, för 2020 har nu offentligjorts. Texterna om spelen kommer från Lek- och Babybranschens pressmeddelande "Tre spel, tre vinnare".

Årets barnspel 2020

Kurragömma i Safariparken

För 2-4 spelare, Från 4 år
Speltid 15-20 minuter

Ett mysigt och spännande spel för de yngre med en dubbelsidig spelplan som pusslas ihop så den kan se lite annorlunda ut inför varje omgång. Det gäller att hitta fem olika djur eller att ta bild på två. En hel skock av plastdjur följer med, vilka också tål att lekas med vid sidan av spelandet. Utmanande!

Övriga nominerade: Bermuda Pirates och Pyjama Drama

Årets familjespel 2020

Quest for Eldorado...


Läs hela artikeln

Årets första speltest

20 nov 2019 21:11


Nu har årets första test av sällskapsspel kommit. Det är Expressen och Sverigemagasinet som är först ut och dom har testat många av årets spelnyheter.

...


Läs hela artikeln

Vinnare av Guldtärningen 2019

8 oct 2019 20:10


Vinnarna av Årets spel, även kallat Guldtärningen, för 2019 har nu offentligjorts. Texterna om spelen kommer från Lek- och Babybranschens pressmeddelande "Tre spel får guldtärningen".

Årets barnspel 2019

Karibiens Guld, Kärnan

För 2 - 4 spelare, speltid 25 minuter, från 8 år.

Tänk klassiska ”Försvunna diamanten”! Lägg handlingen och spelstrategin i Västindien, med alldeles verkliga öar. Och med lite extra vändningar i spelet, som en extra omgång, där inget är säkert trots att du gick segrande ut efter första varvet. Då har du det här spännande äventyret och spelet där det krävs mycket förutom bara tur för att vinna. Ett synnerligen bra exempel på hur en traditionell spelmekanik kan utvecklas till något nästan helt nytt och framför allt väldigt underhållande och spännande att spela.

 

Årets familjespel 2019

Planet, Blue Orange

För 2 - 4 spelare, speltid 30 minuter, från 8 år

Hur kombinerar man miljötänkande, djurens möjlighet att överleva på planeten med ett sinnrikt vackert spel där man bygger upp sin alldeles egna habitat där djuren och för all del också vi människor har en chans att överleva. En till synes omöjlig uppgift, men här har speluppfinnarna hittat ett annorlunda och mycket spännande sätt att bygga just den planeten. Vackert och fascinerande att se spelarnas olika planeter växa och spännande att se vem som lyckas bäst med att skapa en Moder Jord med goda framtidsutsikter. 

 

Årets vuxenspel 2019

Tokyo Highway, itten

För 2 - 4 spelare, speltid ca 30 minuter, från 8 år

Det kan se ut som ett hopplöst krångligt plockepinnspel när man plockar fram alla de grå pinnarna och de runda klossarna. Men här handlar det om något mycket mer raffinerat, nämligen att bygga sin egen motorväg, som i takt med att motståndarna också bygger blir minst lika komplicerad som den berömda dito utanför Tokyo. Självklart pilligt med små bilar som med pincett och fingertoppskänsla ska sättas på sina rätta ställen, men framför allt spännande med en tredimensionell spelplan som inte liknar något annat i spelvärlden - utom kanske lite grann då just plockepinn. Ett mycket bra exempel på en i stora delar helt ny spelidé som fungerar in i allra minsta detalj.

 

Visa alla tidigare vinnare
Läs hela artikeln
annons Information om namnet Kevin